Tíz éven át hű társa volt a mindennapokban egy egyszerű termosz, ám sajnos a hűség végül tragédiához vezetett: a fémmérgezés következtében az életét vesztette.


Egy tajvani férfi tragikus módon hunyt el nehézfém-mérgezés következtében, miután több mint egy évtizeden át ugyanazt a termoszt használta, amely idővel rozsdásodott. A hosszú távú expozíció a káros anyagoknak végül súlyos következményekhez vezetett.

A tajvani média beszámolói alapján a férfinál komoly tüdőfertőzés alakult ki, amit súlyosbított a nehézfém-mérgezés. Körülbelül egy éve jelentkeztek nála egészségügyi problémák. A vérvizsgálatok nehézfém-mérgezést állapítottak meg nála. Mikor az orvosok megpróbálták felderíteni a mérgezés forrását, kiderült, hogy a beteg nap mint nap ugyanazt a termoszt használta az elmúlt 10 évben. A termosz belső felszínén már rozsda képződött, mégis rendszeresen tárolt benne italokat, mint például kávét, teát és gyümölcslevet, de szénsavasa italokat is - írja az Oddity Central.

A beteg, aki jól tudta, hogy a termosz rozsdásodik, mégis halogatta a cserét; csupán egy felületes öblítéssel próbálta frissen tartani. Nem lehet tudni, mikor kezdett el a nehézfémek fokozatosan beoldódni az italokba, de mire a férfi a kórházba érkezett, már túl késő volt a beavatkozásra. A mérgezés jelentősen legyengítette az immunrendszerét, és hiába tettek meg az orvosok minden tőlük telhetőt, a férfi tüdőgyulladásban hunyt el, alig egy évvel az első diagnózis után.

"Az orvosok kifejtették, hogy a termosz hosszú távú használata, főként szénsavas italok, mint például a kóla tárolása esetén, káros anyagok felhalmozódásához vezethet, amelyek így bejuthatnak a szervezetbe."

A szomorú esemény kapcsán egészségügyi szakemberek hangsúlyozzák, hogy termosz vásárlásakor érdemes rozsdamentes acél mellett dönteni. Különösen ajánlott a minőségi, SUS304-es típusú rozsdamentes acél termosz, amelynek jelzése a termosz belsejében, az alján található – ez garantálja, hogy a termék valóban rozsdamentes acélból készült. Fontos, hogy kerüljük a savas italok hosszú távú tárolását benne, rendszeresen végezzük el a tisztítást, és legalább 2-3 évente cseréljük le a termoszt.

Related posts