Encsen készítik az ország legízletesebb pizzáját | Sokszínű Vidék

Mint megírtuk, a Dining Guide étteremkalauz 2025-ös díjait június 16-án a Várkert Bazárban adták át, ahol az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat.
Ezen kívül számos kitüntetés került kiosztásra, köztük először a verseny történetében - a hazai gasztronómiai színtér új korszakaként - a legjobb pizzéria elismerés is.
Magyarországon az elmúlt években a legnépszerűbb alternatív vendéglátóhelyek a pizzériák, amelyek közül több magas minőséget képviselő hely az ország kisebb településein üzemel
- Megindokolták az új kategória létrehozását.
A Dining Guide idei legfrissebb TOP 50-es pizzéria rangsorában a legkiemelkedőbb hazai helyszínként az encsi Anyukám Mondta Étterem érdemelte ki az első helyet.
A hazai pizzériák kínálata nagyon sokszínű és egyre magasabb színvonalú, elmondható, hogy a TOP pizzériáink már nemzetközi szinten is jól teljesítenek
„Kérlek, formáld meg a szöveget a saját stílusodban” – javasolta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója és gasztronómiai szakértője.
Az év legkiválóbb pizzáját 2025-ben az encsi Anyukám Mondta Étterem készíti, amely elsőként érdemelte ki az újonnan alapított díjat. Ez a vendéglátóhely rengeteg elismerés büszke tulajdonosa, és ínycsiklandó kreációikat nemcsak az étteremben élvezhetik a vendégek, hanem Miskolc főutcáján található, Világbéke névre hallgató pizzázójukban is, ahol szintén óriási népszerűségnek örvendenek.
2025 történelmi sikerrel kezdődött, hiszen világbajnok lett a magyar pizza. Korábban megírtuk, hogy a világ legkülönlegesebb pizzériájában egy vulkán a sütő.