Persze, itt van egy egyedi változat a "Pisztáciás muffin" receptjéről: **Zöld csoda: Pisztáciás muffin** Hozzávalók: - 200 g liszt - 100 g cukor - 50 g darált pisztácia - 2 teáskanál sütőpor - 1/2 teáskanál só - 2 tojás - 120 ml tej - 100 ml olaj - 1 te


A pisztáciás muffin elkészítésében a titok a száraz és nedves hozzávalók külön keverésében, majd a gyors egyesítésben rejlik - így lesz a tészta puha és levegős. A pisztáciakrém és a durvára vágott pisztácia nemcsak különleges ízt, hanem gyönyörű zöld színt is ad a sütinek. Nézzük, hogyan készül! 🙂

A pisztáciás muffinok elkészítéséhez először is egy tálban alaposan vegyítsük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Külön edényben a vajat, az olajat és a cukrot krémes állagúra dolgozzuk, majd adjuk hozzá a vaníliaaromát, a tojásokat, a tejet, a gazdag pisztáciakrémét, valamint a finomra vágott pisztáciát. Ezután már csak annyira kell összekeverni az alapanyagokat, hogy egy homogén masszát kapjunk.

Keverjük össze alaposan a tésztát, de ügyeljünk arra, hogy ne dolgozzuk el túlságosan. Amint az alap egyenletes és jól formálhatóvá válik, használjunk egy fagyiskanalat, hogy a masszát egyenletesen eloszthassuk a muffinkapszlikkal bélelt 12 darabos muffinsütőformába.

Helyezzük a sütő középső polcára, és süssük 20-25 percig. Ezt követően adjunk nekik 5-10 perc pihenőt, hogy kicsit hűlhessenek, majd rácsra téve hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Related posts