Román sztárséf varázsol ízeket Budapest szívében!
Jelenleg két séf képviseli a román csúcsgasztronómiát, mindketten Bukarest szívében tevékenykednek: Mihai Toader a Soro Lume étterem élén áll, míg Alex Petricean a Noua konyhájának irányítója. Most azonban nem szükséges a fővárosig utazni ahhoz, hogy egy kiváló román séf remekműveit megkóstolhassuk: Alex szerdán és csütörtökön a Bábel étteremben egy különleges vacsorát készít együtt Kaszás Kornél Michelin-csillagos séffel. (Az exkluzív gasztronómiai élményre itt lehet helyet foglalni.)
Idén március végén, 120 méter mélységben, a Parajdi Sóbánya egykori termében (amely már nem létezik, de ez egy másik történet...) rendeztek meg egy különleges eseményt, ahol Románia legismertebb séfjei együtt főztek a magyar Michelin-csillagos szakácsokkal. A Taste of Transylvania Underground névre keresztelt rendezvényről már korábban írtunk, és a három napos program során lehetőségünk nyílt beszélgetni a nagybányai katonacsaládból származó Alex Petriceannal, aki a tradicionális román konyha megújításának élharcosa.
Alex a Sóbányában is megmutatta az egyik védjegyének számító fogását, amit Budapestre is elhoz, vagyis a "tisztelgés az egyszerű tojás előtt" elnevezésű tányért, amit érlelt román sajttal párosít. A fiatal séf a szezonális termékeken alapuló autentikus román konyhát népszerűsíti, kulináris filozófiája arra helyezi a hangsúlyt, hogy az alapanyagok ízeit maximálisan kiaknázza, a hagyományt az innovációval ötvöző gasztronómiai élményt teremtve ezáltal.
Fedezze fel a román séffel készült izgalmas interjúnkat, amely a Magyar Hang pénteki számában lesz elérhető! Ne hagyja ki ezt a különleges betekintést!





